Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Ambulance nutričních terapeutek pro nutričně ohrožené pacienty

Konzultace s nutričním terapeutem je určena pro všechny, kteří řeší nechtěné snížení hmotnosti a přáli by si hmotnost navýšit (např. při onkologickém onemocnění), Dále pro pacienty, kteří potřebují dietní radu např. při nechutenství, zácpě, potravinových alergiích, dále po hospitalizaci pro záněty slinivky břišní nebo žlučníku, dále při potížích s polykáním, atd.

Poskytujeme poradenství výživy v rámci předoperační přípravy – doporučujeme úpravy jídelníčku, výběr vhodných potravin, event. doporučení nutriční podpory (sipping, modulární dietetikum).

Dále propočítáváme kalorickou a nutriční hodnotu jídelníčků pacientů, na základě toho pak můžeme doporučit adekvátní množství nutriční podpory. Nutriční podporu např.typu sippingu však nemůžeme předepisovat na recept, to je vždy v rukou lékaře se specializací na výživu, na kterého pak dále odkazujeme.

K vyšetření je potřebná žádanky od obvodního lékaře (tzv. K žádanka) nebo z odborné ambulance (nefrologie, gastroenterologie, alergologie onkologie,…).

Kde nás najdete

Ambulance se nachází v průchozí chodbě mezi pavilony „A“ (Pavilon chirurgických oborů) a „C“ (Komplexní onkologické centrum) – vchod A2 (naproti heliportu), 1. patro, ordinace č. 4 (mezi výtahy a lůžkovým oddělením onkochirurgie).

Centrála nutriční terapie – budova J, 2. patro.

Z organizačních důvodů prosíme pacienty o telefonické objednání před vyšetřením.

Kontakt

Telefon: +420 485 312 343
Mobilní telefon: +420 720 967 279
Budova A
Podlaží 1

Kiwi Logo
Mgr. Bc. Lenka Kotynková

vedoucí oddělení nutriční terapie