Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu
Dne 9. září 2022 se i naše nemocnice – prostřednictvím dobrovolnického centra Dobromysl – zúčastní Dne dobrovolnictví v liberecké Zoo Liberec, příspěvková organizace . Akce s názvem #dobrovolnictvijeradost je určena všem, kteří se chtějí o dobrovolnictví dozvědět více a osobně se seznámit s dobrovolnickými organizacemi působícími v Libereckém kraji. Na místě budou připraveny aktivity pro děti (školy i veřejnost), představena bude také soutěž s názvem Pomáhat je hustý. Akce se koná od 9:00 do 17:00, jejím hlavním pořadatelem je Regionální dobrovolnické centrum LK, které spravuje ADRA a vstup na akci je dobrovolný.
Nemocniční Dobromysl bude v ZOO Liberec představovat naše dobrovolnické centrum a také ukazovat a nabízet výrobky, které vytvořili naši dobrovolníci společně s pacienty v nemocnici, ale i sami doma, během dlouhé covidové uzávěry. Výrobků je několik stovek a jsou opravdu krásné (viz foto).
         
Cena za výrobky bude dobrovolná a prodej by nám měl umožnit získání dostatečného množství peněz na další materiál určený pro výrobu dárků primárně určených pro naše pacienty. Ty jim totiž předáváme při různých příležitostech a radost tak roznášíme po různých odděleních. Ale pokud si třeba háčkovanou dečku, balenou levanduli, prstového maňáska, háčkované či šité srdíčko, barevného medvídka nebo jiný výrobek v ZOO zakoupíte, uděláte radost sobě, nám i našim dobrovolníkům.
Těšíme se na vás spolu s dalšími 19 organizacemi, které se za tímto účelem spojily a rozhodly se propagovat dobrovolnictví v našem kraji. Stanoviště jednotlivých organizací naleznete za vchodem do ZOO, „u osla“ a „u slona“.