Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Dobrovolná společnost Dobromysl společně s S-art klubem Liberec představují pod  patronací Nadace Preciosa v Minigalerii KNL další umělkyni. Stává se tak poněkud netradičně v červnu, problémy s „koronou“ všechny naplánované věci – a tedy i výstavy – narušily.

V Minigalerii se představuje a do 31. 8. 2020 svá díla vystavuje paní Ludmila Kholová, která žije a tvoří v Jablonci nad Nisou.

Umělkyně se výtvarnému umění začala věnovat až po odchodu do důchodu. Svůj talent a chuť prostřednictvím kresby a malby vyjádřit svůj vztah k přírodě objevila při studiu Univerzity třetího věku při Technické univerzitě v Liberci. Mimo jiné předměty začala navštěvovat a studovat dějiny umění, malbu a kresbu a to pod vedením akademické malířky Ilony Chválové, později pak akademické malířky Doc. Evy Kubínové.

Výtvarné umění se stalo její velkou zálibou. Plně se mu věnovala a začala tvořit obrazy se zaměřením na krajinomalbu. Pod vedením  akademické malířky Ilony Chválové každoročně absolvovala letní výtvarné plenéry v různých místech Libereckého kraje, ale zúčastnila se i výtvarného kurzu v jižní Francii v regionu Lozere a letního kurzu v Chorvatsku.

Po uskutečnění každého z kurzů, soustředění, nebo dlouhodobějších plenérů, byla vytvořená díla vystavena buď v přednáškovém sále univerzitní knihovny nebo v Krajské vědecké knihovně Liberec, či v knihkupectví a antikvariátu J. Fryče Liberec.

V roce 2019 až 2020 vystavovala umělkyně své obrazy dlouhodobě na interním oddělení nemocnice v Jablonci nad Nisou.

Prvořadou snahou Ludmily Kholové je přenést reálnou krásu přírody do svých obrazů. Její výtvarný projev je uměřený, plný něhy a laskavosti. Nejraději pracuje se suchým pastelem, nebo technikou akvarelu a akrylu.