Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Ministerstvo zdravotnictví opět povolilo přítomnost otce u porodu, tuto možnost tedy od dnešního dne – 16. 4. mají i rodičky v naší liberecké porodnici.

Některá omezení přesto zůstávají v platnosti:
* otec musí projít triáží a musí být bezrizikový
* u porodu může být s rodičkou jen jedna osoba navíc – otec dítěte nebo druh/žka ze společné domácnosti
* otec/doprovod nebude moci v průběhu porodu opustit porodní box (svačina, cigareta, atp.)
*otec se může během porodu účastnit standardních úkonů, jako je stříhání pupeční šňůry, přikládání miminka k prsu, atd.
* po přesunutí rodičky na pokoj musí otec odejít, návštěvy nejsou povoleny a stavebně technický stav naší porodnice neumožňuje jiné řešení pobytu s matkou

Věříme nicméně, že i tento krok oceníte.


Vážené kolegyně, vážení kolegové,
s platností od 16. 3. 2020 v souvislosti s epidemiologickými opatřeními bude gynekologicko-porodnické oddělení pracovat v omezeném režimu.

GYNEKOLOGIE
Elektivní operace jsou zrušeny a po skončení omezení budeme klientky přeobjednávat, proto prosím neposílejte vaše pacientky do indikační poradny, nejsme schopni momentálně určit termín. Omezení se netýká pacientek s onkologickým nebo suspektně onkologickým nálezem. I nadále budeme provádět nezbytně nutné ambulantní výkony.

PORODNICE
Přebíráme rodičky až k poroduProvádění plánovaných genetických konzultací a porodnických poraden probíhá beze změnyUZ screening je beze změn, je ale nutné dodržovat objednané časy na vyšetření! Zápis k porodu se bude realizovat pouze telefonicky, v běžné pracovní dny, od 12.30 do 14.30, na tel. č. 485 312 713 (zápis je možné také provést až při příjmu k porodu)

Těhotné v akutním stavu – silné kontrakce, krvácení, akutně vzniklé stavy – NEMUSÍ projít triage stanem a rovnou zazvoní u vstupu do PPMD na zvonek pohotovsti. Pacientky, které nemají akutní obtíže nebo mají jen nepravidelné bolesti, odteklou plodovou vodu bez kontrakcí apod., prosíme, aby centrální triáží prošly.

NA PORODNICI SE DOČASNĚ RUŠÍ
– Návštěvy na šestinedělí, včetně nadstandardních pokojů
– Možnost doprovázet těhotné k vyšetření
– Předporodní kurzy

Pokud mají těhotné nebo pacientky takovou možnost, doporučujeme vstupovat do našich prostor a čekáren s nasazenou vlastní ochrannou rouškou (ústenkou).

Za komplikace se omlouváme a věříme, že za vzájemného respektu nastalou situaci zvládneme.

Zde je odkaz na stránky, kde jsou základní informace o Covid-19 a těhotenství a online-poradna: http://www.porodnice.cz/clanky/tehotenstvi-a-covid-19-0