Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

V liberecké nemocnici v 7. patře pavilonu interny se můžete již několik roků potěšit malířskými díly amatérských umělců. Obrazy jsou vystavovány v Minigalerii na chodbě vedle ambulance neurochirurgie. Minigalerie vznikla jako jedna z aktivit dobrovolnického centra KNL Dobromysl a obrazy jsou měněny vždy v cyklu dvou měsíců díky Nadaci Preciosy, která je stálým patronem výstav. Obě společnosti se tak podílejí na výzdobě nejen zmíněné chodby – čekárny ambulance neurochirurgie, ale i dalších vybraných prostor nemocničních interiérů.

Od 3. ledna do 29. února 2020 vystavuje v Minigalerii svá díla výtvarnice Monika Brunettová, externí členka S-Art klubu. Monika Brunettová bydlí a pracuje v Liberci. Ráda se ve volném čase věnuje tvořivým činnostem – převážně výrobě keramiky a kresbě a malbě. V keramice ji zajímají alternativní možnosti vypalování keramiky, mezi které patří například výpal v pecích vytápěných dřevem. Jak to hodnotí sama umělkyně: „Výrobků se tak dotknou všechny živly – země, vzduch, voda i oheň a já se snažím, aby byly v harmonii“.

Kresbě a malbě se dlouhodobě věnuje za podpory předních akademických malířů Libereckého kraje, pod jejichž vedením měla a má i nadále možnost učit se a tvořit. Byla to především akad. malířka Eva Kubínová a nyní Mgr. Ilona Chválová a akad. malíř Jaroslav Švihla.

Monika Brunettová ráda pracuje v plenéru a snaží se zachytit přirozenou krásu svého okolí. Její obrazy vynikají jemností, něhou a prozrazují hlubokou lásku umělkyně k přírodě a rodnému kraji.