Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

V Liberci jsme dnes – na rozdíl od většiny nemocnic v Česku – obdarovali poslední miminko roku 2019. „Myslím, že závod o první vteřiny roku 2020 je trochu nedůstojný zrození nového života,“ komentuje rozhodnutí obdarovat poslední miminko předchozího roku generální ředitel KNL MUDr. Richard Lukáš, Ph.D. Posledním novorozencem roku 2019 se stala holčička Karla, která se narodila 8 minut před 21. hodinou. Měřila 48 cm a vážila 2 860 gramů.

Vše nejlepší malé Karličce a její mamince Olze popřál také primátor statutárního města Liberec Ing. Jaroslav Zámečník. Město Liberec mamince s dcerou věnovalo dětskou výbavičku a květinu, stejně jako nemocnice, která přidala i poukázky do lékárny.

Porodnice Krajské nemocnice Liberec je největší v Libereckém kraji. V loňském roce se v ní uskutečnilo 1 496 porodů, při kterých se narodilo 1 517 dětí, z toho 756 chlapců a 762 dívek. Chlapci nejčastěji dostávali jména Jakub (38), Adam (31) a Jan (28), zatímco u dívek bylo nejoblíbenější jméno Eliška (39), Anna (34) a Tereza (31).

Na rozdíl od minulých let byl vstup do nového roku pro liberecké porodníky velmi klidný, první miminko se narodilo až v půl osmé večer, ale od té doby se ale každé tři hodiny v Liberci narodilo jedno dítě a porodnice a novorozenecké oddělení doslova praská ve švech.