Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Ve včerejších odpoledních hodinách se v prostorech přednáškového sálu KNL konala již XII. Liberecká konference nelékařských profesí, tentokrát na téma: O rodičích a dětech. Dopoledne patřilo prezentacím o dětských pacientech z řad zaměstnankyň z různých oborů: dětského oddělení, chirurgie, psychiatrie, přítomní se dověděli i leccos z historie pediatrie od poválečných dob po současnost.

Odpoledne patřilo rozsáhlé a jak jinak než poutavé :o) přednášce známého pedagoga a lektora osobnostního rozvoje PhDr. Marka Hermana na téma nelehkého vývoje role mužů (ale i žen) v současnosti s výstižným názvem „Bída otců“.

Součástí konference byla opět výstava obrázků a prodej výrobků pacientů z psychiatrického oddělení KNL.

Vzácným momentem konference byla i návštěva ministra zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA v doprovodu Hlavní sestry ČR Mgr. Alice Strnadové a poslankyně PČR Mgr. Jany Pastuchové, kteří s přítomnými otevřeně diskutovali na problémová témata zdravotnictví v Čechách. Další debata s hlavními sestrami nemocnic a vybraných sociálních zařízení Libereckého kraje  dále pokračovala od 15 hodin v konferenční místnosti PPMD v areálu nemocnice.