Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Generální ředitel KNL Richard Lukáš a předseda představenstva EUC Václav Vachta dne 30. 4. 2019 podepsali dohodu o převodu Nemocnice Frýdlant s.r.o. na Krajská nemocnice Liberec.

Zastupitelé Libereckého kraje a zastupitelé města Frýdlant valnou většinou schválili všechny kroky, které prodej podmiňují. Od 1. července tohoto roku tedy přebírá Nemocnici Frýdlant Krajská nemocnice Liberec.

Cena je stanovena na 8 640 000 Kč, což odpovídá zůstatkové hodnotě movitého majetku. Obě strany se také dohodly na budoucí spolupráci v rámci jednodenní chirurgie na lůžku a laboratorní diagnostiky. EUC bude do roku 2030 zajišťovat i provoz lékárny.

„Krajská nemocnice Liberec je na základě dohody připravena udělat maximum pro zajištění základní, bezpečné a dostupné zdravotní péče pro obyvatele Frýdlantského výběžku,“ uzavřel MUDr. Richard Lukáš, PhD., generální ředitel Krajské nemocnice Liberec, a.s.

„Zajištění rozsahu a kvality zdravotní péče je jedním z významných cílů Libereckého kraje. Frýdlantsko je dopravně nejhůř dostupná oblast kraje, kde žije více než 25 tisíc lidí a je tu vysoká nezaměstnanost. Je pro mě nemyslitelné, aby odtud lidé jezdili za veškerou zdravotní péčí až do Liberce. Proto Liberecký kraj finančně nákup frýdlantské nemocnice podpořil,“ uvedl hejtman Martin Půta.