Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Nová moderní elektricky polohovatelná nemocniční lůžka v hodnotě 8,5 milionu Kč dnes (19. 6.) přivezla dodavatelská firma do Nemocnice Turnov. Celkem v Turnově KNL vymění 128 nemocničních lůžek. Všechna nová lůžka jsou elektricky polohovatelná a plní přísné standardy nemocniční péče.

„Je to krok správným směrem. Hlavně pro náš personál, kterému se opět trochu uleví při manipulaci a obsluze pacientů. A nesmíme zapomenout na zvýšení komfortu pro samotné pacienty,“ přivítal dodávku nových nemocničních lůžek MUDr. Martin Hrubý, náměstek generálního ředitele pro řízení Nemocnice Turnov.

 „Pro pacienty naší turnovské nemocnice to je dobrá zpráva,“ komentuje dodávku moderního vybavení Ing. Tomáš Hocke, starosta Turnova a člen dozorčí rady Krajské nemocnice Liberec, a.s. „Potvrzuje se, že krok, kdy jsme se před čtyřmi lety spojili s největší krajskou nemocnicí, byl, je a věřím, že i nadále bude přínosem pro obyvatele Turnova a okolí,“ dodal Tomáš Hocke.

Nová nemocniční lůžka jsou hrazena z dotačního programu Návazná péče. „Všechny přístroje a vybavení jako tato nemocniční lůžka jsou hrazeny z dotace, kterou bychom v Turnově neměli nikdy šanci kvůli velikosti naší nemocnice získat,“ připoměl Ing. Jaroslav Knížek, turnovský zastupitel a člen dozorčí rady KNL. „Je potěšující, že management KNL vnímá nemocnici jako celek a při obnově vybavení nezapomíná ani na pacienty z Turnovska,“ dodal Knížek.

Celkem v rámci dotačního programu Návazná péče v letošním roce dojde k realizaci investic za téměř 40 milionů Kč. Nemocnice kromě zmiňovaných nemocničních lůžek pořídila ventilátory na oddělení ARO, skiagraf a pojízdný rentgen. Do konce roku bude ještě nainstalován moderní přístroj CT od firmy Siemens.

Od roku 2014, kdy došlo ke spojení Nemocnice Turnov s Krajskou nemocnicí Liberec, a.s., bylo jen v Turnově proinvestováno více než 107 milionů Kč.