Pro optimální zobrazení webu je nutné aktualizovat Váš internetový prohlížeč.(Zavřít toto sdělení)

Přeložit: cs Čeština‎
Menu

Včera odpoledne jsme slavnostně otevřeli rozšířené prostory Rehabilitačního oddělení, které vznikly v prvním patře budovy přistavěné k Pavilonu interních oborů (Pavilon B). Nové prostory byly přistavěny z důvodu pořízení druhé magnetické rezonance a splňují standardy nejmodernější rehabilitační péče. Přináší zjednodušení logistiky, úlevu personálu i samotným pacientům. Samozřejmostí je moderní vybavení a velmi příjemné prostředí pro pacienty i fyzioterapeuty.

„Rehabilitační péče se díky novým prostorům centralizuje, což bude největší přínosem především pro personál a potažmo pacienty, neboť se nám na jedno místo podaří soustředit jak ambulantní, tak i lůžkovou péči. Tu totiž poskytujeme nejenom pacientům hospitalizovaným na našich sedmnácti lůžkách, ale všem pacientům z Pavilonu interních oborů. Personál tak ušetří čas, který může věnovat vlastní rehabilitaci pacientů,“ říká MUDr. Libor Kučera, primář rehabilitace.
Podle něj jsou pro oddělení nové prostory jakýmsi zadostiučiněním, neboť jimi pro rehabilitaci získávají rozlohu, jakou měli naposledy v devadesátých letech. Navíc se oddělení dočkalo také částečné přístrojové obnovy a nových rehabilitačních lůžek, a to v hodnotě více než půl milionu korun.

„Celá stavební investice do výstavby nové budovy, tedy včetně místa pro novou magnetickou rezonanci, vyšla na necelých dvacet milionů korun. Dalších téměř pět milionů stála výměna stávajícího, již dožilého centrálního zdroje chladu včetně rozvodů na střeše Pavilonu interních oborů. Nové chlazení, o větším výkonu, bylo potřeba kvůli vyšším nárokům oddělení rehabilitace i kvůli umístění druhé magnetické rezonance a jejího technologického zázemí,“ vysvětluje generální ředitel Lukáš.

Stavba budovy byla zahájena v dubnu loňského roku, předání prostor pro rehabilitaci je dokončením první části. Dokončení celé investice, včetně instalace nového přístroje magnetické rezonance, liberecké nemocnice předpokládá do poloviny letošního roku.